Naprapati

Naprapater har en helhetssyn på kroppen och behandlar såväl muskler som leder för att uppnå en bättre funktion och rörlighet i hela kroppen.

Hem » Naprapati

Vad innebär naprapati?

  • En naprapat är expert på kroppen. Vår uppgift är ta bort smärta, återställa kroppens naturliga funktion och se till så att smärtan inte kommer tillbaka. Vi undersöker, diagnostiserar, behandlar och ger vägledning.
  • Varje människa och varje besvär är unikt. Därför ser behandlingen olika ut, från person till person och ibland från gång till gång. Vi använder olika behandlingstekniker och behandlingsstrategier utifrån vem det är vi möter.
  • En del av våra patienter tränar flera timmar varje dag och en del sitter stilla all sin vakna tid. Somliga vill ha så många hemövningar som möjligt, andra vill inte ha en enda. Det är vårt jobb att anpassa, både behandlingen och uppföljningen, så bra som möjligt utifrån varje enskild individs förmåga och möjligheter.

Skillnaden mellan naprapati och kiropraktik

  • En av de vanligaste frågorna vi får är vad det är för skillnad på kiropraktik och naprapati. En vanlig föreställning är att kiropraktorer jobbar med “att knäcka kotor” och att naprapater mest behandlar muskler. Inget av detta ger någon vidare rättvis bild av de två yrkesgrupperna.
  • De behandlingstekniker som idag lärs ut i de båda skolorna är i huvudsak lika varandra och det blir således mer individuella intressen, vidareutbildning och erfarenhet som skiljer oss terapeuter från varandra än vår grundutbildning.
  • Vi brukar därför svara att numera är likheterna större än skillnaderna och att naprapatin har sitt ursprung i kiropraktiken.