Utfallssteg bakåt med vridning

En sekvens av rörelser som utmanar kroppens balans och rörlighet på ett ypperligt sätt.

Hem » Övningar » Rörlighetsövningar » Utfallssteg bakåt med vridning
  • Att kombinera rörlighet med stabilitet och balans är ett effektivt sätt att träna på eftersom det är så du använder kroppen i verkliga livet. Här ökar du upp rörligheten i rygg och höfter, tränar din balans samt styrka i ben och bål. Till en början kan det kännas lite ryckigt och instabilt, låt övningen ta tid så kommer du snart märka att både balans och styrka förbättras.
    1. Utgångsposition höftbrett mellan fötterna, knän och tår pekandes i samma riktning (framåt), armarna lyfta högt över huvudet, sänkta skulderblad. Lyft ena knät rakt upp, hela tiden med stöd från magen så höfterna är parallella och i samma höjd.
    2. Kliv sedan bakåt, i ett stort steg och sätt kontrollerat ned foten i marken. Fortfarande med stöd från magen samt med armarna lyfta!
    3. Ta sedan motsatt sidas arm och sträva efter att nå den bakre hälen med handen. Kom ihåg att sträcka upp och bibehålla magstödet.
    4. Kliv sedan kontrollerat tillbaka till punkt två, knät lyft framför kroppen. Sätt ned foten och upprepa med motsatt ben.
  • Upprepa 5-10 gånger per ben.

Dela med dig av utfallssteg bakåt med vridning

Relaterade övningar

Baksida lår

Avslappnande stretch för baksida lår.

Så stretchar du baksida lår

Framsida lår

Effektiv stretch av framsida lår och höft.

Så stretchar du framsida lår

Höftböjare

Verkningsfull höftöppnare.

Så stretchar du höftböjare

Kommentarer